Mimaki ürün portföyünü iki yeni UV-LED baskı makinesiyle genişletiyor

Mimaki JFX600-2513 UV-LED flatbed baskı makinesi

Mimaki, UV-LED flatbed baskı makinesi portföyünü JFX600-2513 ve JFX550-2513 ile büyütüyor. Daha yüksek baskı hızı ve daha düşük üretim maliyeti sunan yeni modeller, kullanıcılar için yeni iş kriterleri belirliyor.

Geniş format inkjet baskı makineleri ve kesim plotterlarının lider markası Mimaki, kullanıcılarını yeni hız, verimlilik ve kalite deneyimleri ile buluşturacak iki yeni geniş format UV-LED flatbed baskı makinesi ile portföyünü genişletiyor. Yaz aylarında pazara sunulacak yeni JFX600-2513 ve JFX550-2513 modelleri, baskı hizmeti sağlayıcılarının birçok talebini birden karşılamak üzere geliştirildi. Kullanıcılar hiç olmadığı kadar yüksek baskı hızları ve üretkenliğin yanı sıra, daha geniş renk gamı ve malzeme çeşitliliğiyle çalışma olanağına ulaşıyor. Bu da baskıcılar için daha geniş bir uygulama yelpazesi ve daha fazla kazanç anlamına geliyor.

Mimaki tarafından 2012 yılında pazara sunulan JFX500-2131 geniş format UV-LED flatbed baskı makinesi güçlü donanımı ve pazar başarısı ile, bu iki yeni model için bir çıkış noktası oluşturuyor. Daha fazla baskı kafası ile donatılan JFX600-2513 ve JFX550-2513 UV-LED flatbed baskı makineleri son derece yüksek baskı hızlarına ulaşıyor. JFX600-2513 modelinde bu hız, önceki modelle karşılaştırıldığında, %300’ün üzerine çıkarken, JFX550-2513’te ise kullanıcılar %150’den daha fazla hız deneyimleyebilecek.

2.5m x 1.3m maksimum baskı genişliğine sahip JFX600-2513 ve JFX550-2513 UV-LED flatbed baskı makineleri, 6cm kalınlığa kadar malzemelere baskı yapabiliyor. Reklam ve dekorasyon alanlarında kullanılan reçine, ahşap, cam ve metal gibi malzemeler, baskı yapılabilen materyaller arasında öne çıkıyor.

Baskı işinde daha fazla renk daha fazla uygulama

JFX600-2513 ve JFX550-2513 UV-LED flatbed baskı makineleri üretkenliğin yanı sıra boyalarıyla da önemli yenilikler sunuyor. Önceki modelde bulunan dört renk seçeneği bu makinelerde altı renge çıkıyor. Altı renkli konfigürasyonlar için çok çeşitli boya setleri hazırlandı. Yoğun ve canlı renkler ile kullanıcılara iç ve dış mekan uygulamalarında yepyeni kapılar açılıyor. Büyük ebatlı dekorasyon parçalarından, tabela ve vitrin grafiklerine kadar sayısız uygulama için zengin bir malzeme portföyü artık daha esnek şekilde kullanılabiliyor.
Mimaki’nin yedinci nesil UV baskı teknolojisi sayesinde çarpıcı iç ve dış mekan tabelaları, teşhir grafikleri ve benzeri birçok uygulama üstün baskı kalitesiyle elde edilebiliyor. İki yeni UV-LED model ayrıca dokunma hissine seslenen 2.5 boyutlu baskı özelliğine de sahip bulunuyor. Bu çok katmanlı (kabartmalı) baskı yeteneği ile kullanıcılar katma değeri yüksek, doku efektli baskılar üretebiliyor.

GREENGUARD Gold sertifikalı Mimaki boyaları güven veriyor

Sadece makine yönünde değil, boya alanında da yenilikler sunan Mimaki, bunlar için gerekli kalite standartlarını da karşılıyor. JFX600-2513 ve JFX550-2513 için Mimaki tarafından geliştirilen UV boyalar, GREENGUARD Gold sertifikası ile çevre güvenliği kriterlerine uygun olduğunu gösteriyor. Boyalar ayrıca bağımsız güvenlik organizasyonu UL’nin sıkı kimyasal madde standartlarını başarıyla karşılıyor.

Mimaki’nin ünlü baskı kalitesini ve istikrarını koruyan teknolojileriyle donatılan yeni modelleri ayrıca Endüstri 4.0 konseptine uygun geliştirmelere da sahip. Mimaki’nin ‘MDL komutu’ özelliğinin yer aldığı JFX600-2513 ve JFX550-2513 UV-LED flatbed baskı makineleri harici cihazlardan kontrol edilebiliyor. Operatör baskı makinesinin yanında olmadan, uzaktan, makinenin boya seviyesini ve hataları tespit edebilir, tabla konumu ve malzeme yüksekliğini görebilir. MDL komutu operatöre baskı, baskı öncesi ve baskı sonrası işlemlerde, malzeme beslemede ve alınan baskıların toplanmasında önemli bir yönetim ve kontrol kolaylığı sağlıyor. Yeni JFX baskı makinesi modelleri otomatik bir iş akışına entegre edilerek kullanıcıların verimliliğini yükseltiyor, operatör kaynaklı hataları minimize ediyor.

Mimaki Eurasia Bölge Satış Müdürü Hüseyin Şarerler, yeni JFX600-2513 ve JFX550-2513 modellerini pazara sunmak için heyecanla beklediklerini belirtti. Her iki yeni UV-LED flatbed baskı makinesinin de güçlü bir deneyimin üzerine inşa edildiğini dile getiren Şarerler, sözlerini şöyle sürdürdü; “Baskı endüstrisinin lider markası olarak Mimaki, yenilikleri çok yönlü ele almaktadır. Baskı hızını ve beraberinde verimliliği artırırken üretim maliyetlerini de aşağıya çekmek önem verdiğimiz bir noktadır. Aynı şekilde, daha fazla renk ve malzeme ile çalışabilir esnek teknolojiler geliştirmek, kullanıcılarımızı yeni pazarlara açmak için temel unsurlardan birisidir. Bu yepyeni modellerimizle, Türk baskı endüstrisinin özellikle de yüksek hacimli işler ve fason baskı yapan baskı firmalarının yüksek hız, esneklik ve düşük üretim maliyetleri ihtiyaçlarına cevap verebilmekten mutluluk duyuyoruz.”