3D Baskıda Yeni Masaüstü Çözüm: Mimaki 3DFF-222

3DFF-222-3D-Printer

3D Baskıda Yeni Masaüstü Çözüm: Mimaki 3DFF-222

  • Mimaki yeni masaüstü 3DFF-222 3D baskı makinesi ile bu teknolojiyi endüstriyel talepleri karşılayacak seviyelere çıkarıyor.
  • Reklam, tabela ve baskı işindeki birçok uygulamaya eklemlenen bu çözüm, kullanıcı dostu, güvenilir ve yüksek hızlı oluşuyla öne çıkıyor. Üstelik, uzaktan görüntüleme özelliği ile makinenize telefon veya tabletten ulaşabilirsiniz.

Mimaki ve Sindoh ortaklığı ile geliştirilen masaüstü 3DFF-222 3D baskı modelinin Nisan ayında resmi satışı başlayacak. Güney Kore merkezli Sindoh, 3D baskı makineleri ve çok fonksiyonlu baskı makineleri alanında faaliyet gösteriyor. Erimiş Filament Üretim (FFF) tekniği ile çalışan model, direkt ürüne baskıda kullanılan aparatlar ve üç boyutlu tabela üretimine dönük parçaların üretimi için, firma içi tasarım ve üretim aracı olarak geliştirildi.

PLA malzemesi ile baskı yapan yeni 3DFF-222 sistemi, yüklemesi kolay filament kartuşları kullanıyor. 210mm genişlik, 200mm derinlik ve 195mm yükseklik boyutlarına kadar 3D parçalar üretebilen sistem, bir Mimaki uygulaması aracılığıyla her bir baskı işinin uzaktan izlenmesini sağlıyor. Grafik sanatlar alanında köklü bir mirasa dayanan uzmanlığıyla Mimaki 3D alanındaki model sayısını böylece ikiye çıkardı.

Mimaki Eurasia Bölge Satış Müdürü Burak Kaftanoğlu, “Yeni 3DFF-222 3D baskı makinesi ofis işlerinde, hızlı modelleme taleplerine hızla yanıt vermek için hazır. Bizim endüstriyel reklam ve grafik baskı çözümlerimizle birbirini tamamlıyor. Örneğin UJF Serimizden flatbed direkt ürüne baskı UV LED baskı makinelerinde baskı yaparken, baskı kalitesini sabitlemek için, 3DFF-222 özelleştirilmiş baskı kalıplarının az maliyetle üretimini sağlayabiliyor.’’

Endüstriyel, promosyon, grafik ve dekorasyon alanları için güvenilir, verimli ve hızlı bir 3D makinesi arayan herkese hitap eden 3DFF-222, birçok yenilikle donatıldı. Bu filament ile kolay çözülmeyen, sert ve sağlam modeller üretilebiliyor. Böylece üretim parçaları hiç olmadığı kadar hızlı üretilebiliyor, bu da tedarik sürecinin kısaltılmasına yardımcı oluyor.

3DFF-222 3D baskı makinesi hakkında önemli bilgiler

  • 3DFF-222’nin kullandığı PLA (polilaktik asit) filamenti, mısır ve patates nişastasından elde edilmiş, eko-plastik sert ve sağlam bir malzemedir.
  • Otomatik filament besleme sayesinde filament kurulumu basitleştirilmiştir. Özel kartuşa bir makaralı filamentin takılması ve ana üniteye ayarlanması ile filament nozülü otomatik olarak besler.
  • Baskı işi tamamlandığında Otomatik filament kesme özelliği devreye girer.
  • Dahili termostatik işlevli esnek metal yatağı sayesinde hem stabil bir baskıyı hem de modelin hazır olduğunda kolayca çıkarılmasını sağlıyor.
  • Yatak Dengeleme Yardımcısı, tablanın yatak hatasının otomatik olarak ölçüp, bunu düzeltirken, stabil bir baskıyı destekliyor.
  • HEPA (Yüksek Etkinlikte Partikül Yakalayıcı) filtresi ile kirli havanın ortama salınmasını önlüyor.
  • Çalışma sırasındaki gürültüyü en aza indirmek için motor tahrik sistemi özel olarak tasarlandı.
  • Akıllı telefon ve tabletlerden cihazı uzaktan izlemek için, 3d baskı makinesinde bir kamera ve LED ışık sistemi bulunmaktadır.

Burak Kaftanoğlu: “Tabela ve reklamcılar göz alıcı renkli iç mekan tabelalarının ve kutu harflerin verimli şekilde üretiminde zamandan ve maliyetten tasarruf etmek için 3DFF-222’yi kullanabilirler. Önce ürün 3D olarak basılır, daha sonra Mimaki’nin UV makineleri LD modunda kullanılarak ürün dekore edilir ve üç boyutlu nesnelere yüksek kalitede baskı yapılmış olur.”

share: