Gelişmiş Mimaki Tiger-1800B MkIII endüstriyel tekstil baskısını kolaylaştırıyor

Mimaki Tiger-1800B MkIII

Saatte 385m2 baskı hızına çıkan yeni Mimaki Tiger-1800B MkIII tekstil baskı makinesi, 10 kg’lık boya tankları ile endüstriyel tekstil baskısında istenen stabiliteyi ve baskı doğruluğunu sağlıyor. Yüksek hacimli işlerde verimlilik ve düşük üretim maliyeti sunan Tiger-1800B MkIII, kullanıcılarına kolay kullanım deneyimi yaşatıyor.

Endüstriyel inkjet baskı makineleri, kesim plotterları ve 3D baskı makinelerinin önde gelen markası Mimaki, 2021 yılına güçlü bir giriş yaptı. Tekstil endüstrisini şubat ayında giriş seviyesi modeli TS100-160 ile buluşturan Mimaki Eurasia, endüstriyel segment için Tiger-1800B-MkIII’ü sundu. Tiger’ın üçüncü versiyonu yüksek hacimli işler için gerekli stabiliteyi ve yüksek baskı doğruluğunu sağlarken, baskı kalitesinden ve kullanıcı dostu özelliklerinden taviz vermiyor. Geleneksel baskı süreçlerine gerçek bir alternatif oluşturan Tiger-1800B MkIII, buna karşın kısaltılmış baskı süreci ve düşürülmüş üretim maliyeti ile kullanıcılarına önemli pazar avantajı sağlıyor.

Mimaki Tiger-1800B MkIII, direkt kumaşa veya süblime transfer baskı seçenekleriyle net bir şekilde endüstriyel segmente hitap ediyor. Saatte 385m2’ye varan yüksek hızlara çıkan Tiger-1800B MkIII farklı baskı modlarına sahip. Tiger-1800B MkIII ile üretkenlik için yüksek baskı modu ve daha detaylı baskı için yüksek kaliteli baskı modları arasında geçiş hızlı ve kolayca gerçekleşiyor. Tekstil baskıcılarının farklı uygulama ve baskı ihtiyaçlarına göre Tiger-1800B MkIII, direkt kumaşa reaktif baskı için MLRc500 boya, direkt süblimasyon baskı için MLSb520 boya ve transfer süblimasyon için MLSb510 süblimasyon boya şeklinde üç farklı boya konfigürasyonu sunuyor.

Tiger-1800B MkIII boya tipine ve baskı moduna bağlı olarak, stabil baskı kalitesi elde edebilmek için dört farklı damlacık boyutunda baskı olanağı sağlıyor. 10 kg’lık boya tankları ile donatılan bu endüstriyel baskı çözümü, kullanıcıların yüksek hızlı, yüksek kaliteli, kesintisiz ve güvenli çalışma taleplerini kolay kullanımla birleştiriyor. Direkt kumaşa baskı için 2 sıra halinde çapraz dizilimli 16 adet, süblime transfer için ise 2 sıra halinde 8 adet baskı kafasına sahip olan Tiger-1800B MkIII, 600 ila 1200 dpi arasında değişen yüksek baskı çözünürlükleri sunuyor. Maksimum 1,850 mm baskı genişliği ile Tiger-1800B MkIII, yoğun çalışmalarda talep edilen güvenilirlik ve baskı doğruluğu konularında kullanıcıları memnun edecek özelliklerle donatıldı.

Küresel tekstil pazarında geleneksel yöntemlerden dijital teknolojilere geçişin hızlandığını belirten Mimaki Eurasia Bölge Satış Müdürü Hüseyin Şarerler, gelişen teknolojilerle sağlanan avantajların bu dönüşümde etkili olduğunu vurguladı. Yüksek hacimli işlerde bile yüksek baskı kalitesinin daha kısa sürede üretim ve daha düşük maliyetle gerçekleşebildiğini söyleyen Şarerler, sözlerini şöyle sürdürdü; “2019 yılında dijital tekstil baskı pazarı 2,2 milyar dolar değere ulaştı. Araştırmalar yıllık %19,1’lik büyüme ile 2027 yılına kadar bu değerin 8.8 milyar dolara çıkacağını gösteriyor. Bunda hem mevcut tesislerde hem de yeni yatırımlarda geleneksel teknolojiler yerine dijital baskı teknolojilerinin tercih edilmesi etkili olacaktır. Endüstriyel baskı sektörünün yenilikçi çözümlere duyduğu ilginin farkındayız. Bu talebe bir yanıt olarak Tiger-1800B MkIII dijital tekstil baskı makinesini geliştirdik. Saatte 385m2’ye çıkan baskı hızının yanı sıra, ister süblime transfer ister direkt kumaşa baskı yapmaya olanak veren iki farklı modeliyle tekstilciler için tercih sebebi olacaktır. Tiger-1800B MkIII’ün oldukça rekabetçi konumdaki Türk tekstil endüstrisi tarafından hızla kabul göreceğine inanıyoruz.”

MPC ile işi tek dokunuşla seçin

Sektörde endüstriyel tip baskı makinelerinin kullanımının zor olduğu konusunda bir algı olsa da, Tiger-1800B MkIII bunu MPC (Mimaki Printer Controller) ile aşıyor. Dokunmatik ekran tabanlı yeni yazılım MPC, baskı makinesinin kurulu olduğu bilgisayara yüklendiği için, baskıya başlandığında otomatik olarak etkinleşir. Tek bir dokunuşla veri oluşturmaya ve makineyi çalıştırmaya başlayan kullanıcılar, kalan boya miktarı ve çıktı bilgisine de anında ulaşılabilir. Eksik bir nozül nedeniyle ortaya çıkma ihtimali olan bir sorun bile, nozül kurtarma verisinin dokunmatik panelden oluşturulabilmesi sayesinde bu yazılımla hızlıca çözülebilir. Bu işlev, makinelerin çalışmama/durma süresinin kısalmasını sağlayarak, bir servis personeli tarafından sorun çözülünceye kadar makinenin çalışmaya devam etmesini mümkün kılar. MPC baskıcıların üretkenliğini artırırken, arıza süresini en aza indirir.

Mimaki Çekirdek Teknolojileri ‘kesintisiz’ baskı süreci sunuyor

Mimaki’nin yeni nesil baskı makinelerinde standart hale getirdiği Mimaki Çekirdek Teknolojileri; NRS (Nozül Kurtarma Sistemi), ve MAPS4 (Mimaki Gelişmiş Pass Sistemi 4), Tiger-1800B MkIII’e de güç katıyor. Nozül Kurtarma Sistemi (NRS) kesintisiz çalışmada önemli bir görev üstleniyor. Bir nozülde oluşan tıkanıklık temizlik sonrasında bile giderilemezse o nozül kullanılamaz. NRS burada devreye girerek, sorunsuz başka bir nozülü kullanmaya başlar. Böylece baskı kalitesi bozulmadan ve kesintiye uğramadan baskıya devam edilir. Tiger-1800B MkIII’de NRS verilerine dokunmatik panele tıklayarak ulaşılabiliyor. MAPS4 ise düzgün görünümlü baskılar için, geçiş sınırlarında oluşan bant efektlerini ortadan kaldırıyor.
Gelişmiş yüksek performanslı RIP yazılımı TxLink4 baskı makinesinin bir diğer önemli yönünü oluşturuyor. TxLink4’ün çok sayıdaki baskı verisini paralel olarak işleyebilen ‘Paralel RIP işlevi’ ve giyim uygulamaları için özel olarak tasarlanmış ‘Değişken baskı işlevi’ gibi özellikleri üretkenliği artırıyor. 16 bite yükseltilen render gücü daha yumuşak ve güzel geçişli imajları mümkün kılıyor. Baskı makinesinin sahip olduğu Ethernet 10GB-T desteği hızlı veri aktarımında yeni bir seviyeye ulaşıyor.

share: