HomeArtStore pazar başarısını Mimaki TS55-1800 ile artırıyor

Küresel online satış platformlarında hızlı bir büyüme elde eden HomeArtStore, dijital baskılı halı ve ev tekstili ürünlerini Mimaki TS55-1800 süblimasyon transfer baskı makinesi ile üretiyor. Esnek ve rekabetçi gücünü kalite odaklı üretim vizyonuyla sağlamlaştıran firma, Mimaki yatırımı ile hedeflerine başarıyla ulaşıyor.

Kayseri merkezli HomeArtStore, göz alıcı renklere ve yaratıcı tasarımlara sahip dijital baskılı halıları ve ev tekstili ürünleriyle küresel pazarın önde gelen satış platformlarında başarılı bir marka olarak kısa sürede ilk sıralara yükseldi. Elektrik-elektronik mühendisi Melih Kürtüncü ve tekstilci bir aileden gelen dış ticaret uzmanı Esat Karakaya tarafından 4 yıl önce kurulan marka, yalnızca satış yaparak çıktığı yolda tedarik sorunlarını aşmak için üretim sürecini de kendi bünyesinde gerçekleştirmeye başladı. Baskı hizmetini dışarıdan alırken de ağırlıklı olarak Mimaki çözümlerini kullanan HomeArtStore, kendi baskı yatırımında da tercihini değiştirmedi. Mimaki’nin tekstilde (d)evrim sloganıyla pazarda büyük beğeni kazanan TS55-1800 süblimasyon transfer baskı makinesini 2022 yılının son çeyreğinde kullanmaya başlayan firma, elde ettiği yüksek verimlilik, üstün kalite ve güvenli baskı süreci ile müşteri memnuniyetini artırmayı başardı.

Pazarlarının %99’unun yurt dışından oluştuğunu söyleyen Kürtüncü, Amazon, eBay, Alibaba ve Etsy gibi küresel platformlarda yer aldıklarını açıkladı. Müşterilerine kişiselleştirilmiş ürünler sunduklarını belirten Kürtüncü; “Ürünlerimizi temel olarak dijital baskı ile farklılaştırıyoruz. Başta baskılı halılar olmak üzere, blackout perdeler, yastık kılıfları, oyuncak bebekler, araç güneşlikleri, paspaslar ana ürünlerimiz içinde yer alıyor. AR-GE ve tasarım çalışmalarımızla ürün portföyümüzü genişletmeye devam ediyoruz. Bunun için iyi bir ekibe ve güçlü bir teknik altyapıya sahibiz” diye konuştu.

E-ticarette tüketicilerin ürünlerle ilgili yorumlara büyük önem verdiğini anlatan Melih Kürtüncü, bu nedenle kaliteden taviz veremeyeceklerinin altını çizdi. Kürtüncü, kalite hedefinin yanı sıra tasarım gizliliğinin korunması ve tedarik sürecinin hiçbir aksama olmadan planlandığı gibi gerçekleşmesi için Mimaki TS55-1800 süblimasyon transfer baskı makinesi alarak üretici konumuna geldiklerini söyledi.

“Bütün ürünlerimiz baskılı ve hepsi Mimaki imzası taşıyor”

Baskı makinesi yatırımında da kalite odaklı hareket ettiklerini söyleyen HomeArtStore ortağı Esat Karakaya, gelişmiş bir çözüm almak kadar hızlı ve kapsamlı servisin de önemli olduğunun altını çizdi. Bu taleplerini net bir şekilde sadece Mimaki’nin karşılayabildiğini anlatan Karakaya, Mimaki TS55-1800 süblimasyon transfer baskı makinesinin alınma süreci hakkında şu bilgileri verdi; “Daha önce baskıyı dışarıda yaptırırken çalıştığımız firmaların büyük çoğunluğu Mimaki TS300P-1800’ü kullandığı için Mimaki’nin baskı kalitesini, makinelerinin üstün özelliklerini yakından tanıyorduk. Mimaki’ye teknoloji konusunda duyduğumuz güven, yatırım sürecinde bayilerle yaptığımız görüşmeler neticesinde servis konusunda da sağlandı. Zamanla yarışan bir firma olarak alacağımız servis birçok şeyden daha da önemlidir. Bizim için en iyi ve güvenli partnerin Mimaki olacağını gördükten sonra, bayi ile yaptığımız görüşmenin de ardından TS55-1800’ün yatırım ve işletme avantajlarıyla da bize en uygun model olacağına karar verdik. Böylece tekstilde (d)evrim sloganıyla son dönemde pazarda büyük ilgi gören bu baskı makinesi 2022 yılının son çeyreğinde firma merkezimizde kuruldu ve hemen başarıyla üretime başladı.”0

Karakaya; “Havlı veya düz kumaş yüzeylerde, TS55-1800 süblimasyon baskı makinesi ile en yüksek kaliteyi elde edebiliyoruz. Malzemeye bağlı tek pass veya iki pass ile çalışarak en ince detaylara kadar başarılı sonuçlar alabiliyoruz. Havlı yüzeyler baskılar için zorlu sayılır, çünkü baskının hav boyunca ve alt tabakaya kadar işlemesi gerekir. Mimaki TS55-1800 ile transfer kağıdına yaptığımız baskımız kalenderleme işlemi sonrasında bütün hav boyunca ve örme zemine rahatlıkla işliyor. Havlar arasında baskısız yerler kalmadığı için, görsel yoğunluğu ve canlı renklerle ürün daha dikkat çekici hale geliyor ve kalitesini gözler önüne seriyor. Düz kumaşlarda saatte 140 m2 hız ile tek pass yeterli olurken, halı baskılarında ise en yüksek kaliteyi elde etmek için saatte 60-70 m2 hızla iki pass ile çalışıyoruz. Ayrıca Mimaki’nin MAPS özelliği sayesinde baskılarımızda bant izi gibi hatalar da oluşmuyor. Müşterilerimizden aldığımız geri bildirimler bu konuda en iyi tercihi yaptığımızı gösteriyor” dedi.

TS55-1800 ile kolay kullanım, otomatik bakım işlemi

“TS55-1800’ün kullanımı bir cep telefonunun kurulumundan daha kolay” diyen Esat Karakaya, baskı makinesini rahatlıkla uzaktan komutla yönetebildiklerini ve işlem adımlarının az ve basit olduğunu söyledi. Karakaya; “Baskı sürecinde esasen operatörün yapacağı çok az iş var. Transfer kağıdını baskı makinesine yerleştirdikten sonra, tasarımı Mimaki yazılımı ile TS55-1800’e gönderiyor. Sonrasında bitmiş işi rulo olarak teslim alıyor. Gözetimsiz bir baskı süreci olduğu için operatör o sırada diğer işlerle ilgilenebiliyor.

1800 mm baskı genişliği sayesinde hiçbir malzeme kaybı olmadan baskı gerçekleştirdiklerini belirten Karakaya, bu genişlik sayesinde tek ve büyük bir tasarımın yanı sıra, farklı ebatlarda daha küçük parçaları da tek seferde basabildiklerini belirtti. TS55-1800’ün kendileri için en cazip özelliğini ‘güven’ olarak tanımlayan Karakaya, Mimaki Çekirdek Teknolojileri sayesinde nozül sorunları yaşanmadığının, baskının planlandığı gibi hatasız olarak gerçekleştiğinin altını çizdi. Karakaya; “Siparişlerin en hızlı şekilde basılıp teslim edilmesi için kötü sürprizler yaşamamamız gerekiyor. Ne kafa çarpması ne de nozül tıkanıklığı gibi süreci aksatacak sorunlarımız olmuyor. Ayrıca otomatik temizlik ve bakım özellikleri büyük kolaylık sağlıyor. Rutin bakımlar dışında manuel müdahaleye gerek kalmıyor. Bu özellikleriyle TS55-1800 sadece operatörümüzün değil bizim de en büyük yardımcımız haline geldi” şeklinde konuştu.   

“Mimaki sunduğu sertifikalarla küresel pazarlarda işimizi kolaylaştırıyor”

Küresel satış platformlarının ürünlerin güvenliğini ve tüketicilerin güvenini sağlamak için kendilerinden ürünlere dönük sertifikalar istediğini belirten Melih Kürtüncü, baskıda kullandıkları orijinal Mimaki boyaları sayesinde birçok zorlu süreci aştıklarını anlattı. Kürtüncü; “TS55-1800’de elbette orijinal Mimaki boya kullanıyoruz. Sb610 boya, baskı kalitesi ve verimliliği sağlamanın yanı sıra, sahip olduğu sertifikalarla bize yurt dışı pazarlarının kapılarını açıyor. OEKO-TEX’in ECO PASSPORT sertifikasına sahip bu boyaların alerjen etkiler dahil, insan sağlığı için hiçbir zararı bulunmuyor. Mimaki’nin bize sunduğu bu sertifikalarla daha şeffaf bir marka olurken, müşterilerimizin bize duyduğu güveni artırıyoruz” dedi.

Orijinal Mimaki boyalarının yüksek yoğunlukları ile transfer kağıdına, oradan da tekstil yüzeyine başarıyla geçtiğini ve renk kaybı yaşanmadığını ifade eden Kürtüncü, siyah, gri, bordo gibi zorlu renklerin bile başarıyla elde edildiğini anlattı; “Doygun ve canlı renkler sayesinde HD ve 4K kalitesinde çalıştığımız tasarımları genel olarak 600 dpi olarak basarak halılarda ve diğer ürünlerimizde en iyi sonucu alıyoruz. Ayrıca baskılar için uzun süre kullanım ve yıkama garantisi veriyoruz.”

“Mimaki servis deneyimimiz beklentilerimizi aşıyor”

Alacakları servis ve teknik desteğin Mimaki yatırımını yaparken kararlarında etkili olduğunu açıklayan Melih Kürtüncü, bu konuda da oldukça memnun edici bir deneyim yaşadıklarını şöyle anlattı; “TS55-1800’ün kurulumundan itibaren Mimaki bayisinin bize verdiği servis tam da taahhüt edildiği gibi kapsamlı ve çözüm odaklı oldu. Makinemiz arızasız çalıştığı için bu konuda desteğe hiç ihtiyaç duymadı, bununla birlikte yeni olanaklar ve makinenin kapasitesi hakkında bilgi almak için bağlantıya geçtiğimizde bizimle derhal ilgilendiler. Boya tedarikinde de herhangi bir sorun yaşamıyoruz. TS55-1800 yatırımı ile başlayan Mimaki deneyimimiz, servis konusunda da beklentilerimizi aşıyor.”

HomeArtStore olarak önümüzdeki dönemde üretim gücünü kurumsal çerçevede artırmayı planladıkları bilgisini veren Kürtüncü, kurulacak güçlü baskı merkezi ile sadece nihai kullanıcılara değil, diğer perakendeciler için de üretim yapabileceklerini anlattı. Kürtüncü hem ürün portföyünü hem de kapasitelerini artıracak bu süreçte, Mimaki’yi yanlarındaki en güvenilir partner olarak gördüklerini sözlerine ekledi.

share: