İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri ilk dijital baskı deneyimlerini Mimaki’de yaşadı 

İstanbul Arel Üniversitesi Grafik Tasarımı bölümünden 60’ın üzerinde öğrenciyi showroomunda ağırlayan Mimaki Eurasia, dijital baskının sınırsız olanaklarıyla gençlere ilham verdi.

Geniş format inkjet baskı makineleri, kesim plotterları ve 3D baskı makinelerinin lider markası Mimaki Eurasia ‘Dijital Baskı Teknolojileri Üniversite Tanıtım Etkinlikleri’ kapsamında İstanbul Arel Üniversitesi Grafik Tasarım Meslek Yüksekokulu öğrencilerini showroomunda ağırladı. 60’tan fazla 1. ve 2. sınıf öğrencisi ile onlara eşlik eden öğretim görevlilerinin katıldığı ziyarette, öğrencilere dijital baskı alanındaki teknik gelişmeler ve Mimaki baskı çözümlerinin sağladığı fırsatlar hakkında bilgi verildi. Birçok öğrencinin ilk baskı deneyimini Mimaki ile yaşadığı etkinlikte, Mimaki’nin yetkili personelleri tarafından hem teknik hem de uygulamaya dönük bilgiler verildi. 

Bir açılış konuşması yapan Mimaki Eurasia Kurumsal İletişim Sorumlusu Fulya Yeğ, tasarıma gönül veren ve teknolojiyi merak eden öğrencilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Akademi ve endüstri açısından önemli bir etkinlik gerçekleştirdiklerini dile getiren Yeğ, konuşmasında Mimaki’nin geçmişi ve endüstriyel gücü hakkında bilgi verdi. Yeğ şunları söyledi; “Günümüzde çevremizde gördüğümüz birçok ürün artık dijital baskı ile üretiliyor. Mimaki, dijital baskı alanında lider bir üretici olarak, üniversitelerin ilgili bölümlerini dijital baskının sunduğu sınırsız olanaklarla tanıştırmak için ilk adımı attı. Önümüzdeki dönemde benzer birçok etkinliği gerçekleştirerek geleceğin baskı profesyonellerine ve potansiyel Mimaki kullanıcılarına katkı sunmayı sürdüreceğiz. Sizlerle işin mutfağında buluşmaktan dolayı çok mutluyuz”. 

Program kapsamında öğrencilere baskı teknolojilerinin başarıyla tanıtıldığını anlatan Yeğ, mayıs ayının ikinci yarısında gerçekleştirilecek atölye çalışmasında ise öğrencilerin baskı uygulaması yapacağını açıkladı. Yeğ; “Etkinliğimize katılan öğrenciler kendi hazırlayacakları tasarımlara birbirinden farklı Mimaki teknolojilerini kullanarak hayat verecek. Yapılacak uygulamalar arasında objelere doğrudan UV baskı, eko-solvent baskı, süblimasyon transfer baskı bulunuyor. Öğrencilerin basılan ürünleri kendilerine hediye edilecek, ayrıca üniversitede sergilenerek Mimaki deneyimi ve ilhamı paylaşılacak” dedi. 

Mimaki Teknolojisi baskı endüstrisine yön veriyor

Etkinlikte bir sunum yapan Mimaki Eurasia Teknik Müdürü Onur Çalhanoğlu, dijital baskının gelişimi hakkında bilgi verdi. Baskı endüstrisinin gelişiminde Mimaki yeniliklerinin etkisine dikkat çeken Çalhanoğlu; Tabela ve Reklam (SG), Tekstil ve Giyim (TA), Endüstriyel (IP) ve 3D Baskı (3D) segmentlerindeki temel teknolojiler konusunda katılımcıları bilgilendirdi. Çalhanoğlu; “1975 yılında kurulan Mimaki, geçmişi insanlık tarihi kadar eski baskı işine endüstriyel bir güç ve yenilik kattı. Sunduğumuz inkjet baskı teknolojileri uygulama konusundaki birçok sınırı ortadan kaldırırken, aynı zamanda kullanıcılara kolaylık ve konfor sağlıyor. Baskı makinelerinden boyalara, yazılımdan satış sonrası hizmetlere kadar Mimaki endüstri için gerekenin en iyisini sunmayı sürdürüyor. Gelecekte bu deneyimi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Öğrenciler gün boyunca Mimaki teknolojilerini keşfetti

İstanbul Arel Üniversitesi öğrencileri Mimaki Eurasia’nın showroomunda bulunan etkinlik alanında kahve ve sohbet molasından sonra baskı teknolojilerini yakından tanımak üzere bir tura çıkarıldı. Mimaki Eurasia Uygulama Uzmanı Murat Özdoğan tarafından; JFX200-2513 EX ve JFX600-2513 flatbed UV-LED baskı makineleri, dünyanın ilk tam renkli 3D baskı makinesi 3DUJ-553 ve kompakt tasarımlı 3DUJ-2207 3D baskı makinesi, doğrudan objeye baskı yapabilen UJF-MkII e Serisi, 330 Serisine ait JV330-160 eko-solvent baskı makinesi, Tx300P-1800B direkt kumaşa baskı makinesi ve 100 Serisi baskı makinelerinin de arasında bulunduğu çok sayıda teknoloji detaylı olarak gösterildi. Showroomda bulunan farklı baskı uygulamalarına ait numunelere büyük bir ilgi gösteren öğrencilere ayrıca makinelerde üretilen posterler de hediye edildi.

Etkinliğe katılan İstanbul Arel Üniversitesi Grafik Tasarım Meslek Yüksekokulu Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Deniz Dora, baskı teknolojilerinin birebir görülebildiği bu etkinliğin öğrencilerin eğitimi için çok büyük bir yarar sağladığına dikkat çekti. “Grafik tasarım baskıdan ayrı düşünülemez” diyen Dora, şunlara değindi; “Öğrencilerin eğitimi kapsamında bu teknolojileri yakından görerek inceleyebilmesi açısından Mimaki teknik ziyaretimiz bize çok büyük bir olanak sağladı. Teorik olarak anlattığımız süreçleri ve teknolojileri burada çalışırken doğrudan görme şansı buldular. Akademi ve endüstri iş birliği bağlamında, öğrencilerimiz için bu eşsiz deneyime katkı sağlayan Mimaki ekibine teşekkür ederiz.”

share: