Mimaki Türkiye’deki Teknik Merkezini açtı

Mimaki Europe B.V. İstanbul, Türkiye’deki Teknik Merkezini açtı

Merkez Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerini destekliyor

Amsterdam, 10 Eylül, 2013

Mimaki Turkey office

Geniş formatlı mürekkep püskürtmeli baskı makineleri üreten lider imalatçı Mimaki, İstanbul’daki yeni teknik merkezinin kapılarını açtı. Stratejik bir konumda bulunan Mimaki Teknik Merkezi, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgeleri için bir eğitim merkezi ve teknik merkez görevi görecek. Özellikle tekstil ve giyim pazarına hizmet sunmak üzere kurulan merkez aynı zamanda Mimaki’nin zengin ürün yelpazesi için de destek sağlayacak.

Türkiye pazarındaki güçlü büyümeyi yakalamak ve Mimaki’nin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika’daki erişim alanını genişletmeyi sürdürmek amacıyla kurulan merkez bu bölgelerdeki müşterilere, dağıtımcılara ve bayilere üst düzey bir eğitim desteği ve teknik destek sağlayacak. Tesis çatısı altında İşaret/Grafik, Endüstriyel Ürünler ve Tekstil ve Giyim sektörlerine yönelik tüm Mimaki çözümlerinin sergileneceği 550 metrekarelik bir showroom da bulunuyor.

Mimaki EMEA Genel Pazarlama Müdürü Mike Horsten konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Türkiye antik çağlardan bu yana dünyanın en önemli pamuk ve yün üreticilerinden biri. Bu tarihî miras bugün de devam ediyor ve Türkiye’nin canlı tekstil ve giyim sektörü ülke ihracatının yaklaşık üçte birini oluşturuyor. Bu ise Mimaki TS500-1800 yüksek hızlı transfer baskı makinesi gibi çözümlerin kullanıldığı dijital tekstil baskıya yönelik büyük bir talep oluşturuyor. Merkezde bantlı besleme sisteminin kullanıldığı Mimaki 500 serisiyle güçlendirilmiş yeni bir doğrudan tekstil baskı makinesi de yer alacak” dedi.

Merkezde şu anda sergilenmekte olan ürünlere ek olarak Mimaki, yenilikçi 500 serisi mürekkep püskürtmeli baskı makinesi ailesinin bir diğer üyesi olan yüksek hızlı, yüksek kaliteli JFX500-2131 UV’yi de vitrine çıkaracak.

Mimaki Teknik Merkezi Müdürü Arjen Evertse de İstanbul’un uzun süredir Avrupa ile Asya arasında bir köprü olduğunu belirterek şunları söyledi: “Teknik Merkezin burada kurulması, teknolojimiz ile üç farklı kıtadaki müşterilerimiz arasındaki köprüyü güçlendirmemiz için bize eşsiz bir imkan tanıyor. Yeni merkez aynı zamanda bu bölgedeki bayi ve dağıtımcı ağımıza daha yakın olmamız ve onlara daha fazla kişisel destek sağlamamız için de mükemmel bir fırsat sunuyor. Bu harikulade kaynağı İstanbul’da hizmete sunmaktan büyük heyecan duyuyoruz.”

Ana hatlarıyla İstanbul teknik merkezi

Resmi adı

Mimaki Europe Türkiye İstanbul İrtibat Bürosu

Açılış tarihi

2 Eylül, 2013

Temel iş faaliyeti

Türkiye, Orta Doğu ve Afrika bölgelerindeki dağıtımcılara/bayilere eğitim sağlamak

Adres

Şehit Cengiz Karcıoğlu Sokak No 2 Gülbahar Caddesi – Evren Mah 34212 Güneşli Bağcılar İstanbul, Türkiye

Müdür

Arjen Evertse

share: