Mimaki yeni JFX600-2531 ve CFX-2531 ile UV baskıda avantajları uçtan uca genişletiyor

flatbed printer

Mimaki’nin ürün portföyüne katılan son yenilikleri JFX600-2531 geniş format UV-LED flatbed baskı makinesi ve CFX-2531 kesim plotterı, baskı hizmeti sağlayıcılarının uygulama olanaklarını artırıyor. Baskı ve kesim işlemini uçtan uca bağlayan teknolojilere imza atan Mimaki, FESPA Global Print Expo 2024’te hem mevcut ürünlerini hem de yeni geliştirmelerini sergileyerek sektöre ilham vermeye devam edecek.

Geniş format inkjet baskı makineleri, kesim plotterları ve 3D baskı makinelerinin uzman ve lider markası Mimaki, iki yeni çözümle hem portföyünü genişletiyor hem de endüstriyel reklam ve mimari uygulamaları daha avantajlı hale getiriyor. Pazardaki ultra geniş baskı alanı ve uçtan uca çözüm taleplerine yanıt olarak geliştirilen geniş format UV-LED flatbed baskı makinesi JFX600-2531 ve flatbed kesim plotterı CFX-2531 kullanıcılara yepyeni fırsatlar sunuyor. Daha geniş bir baskı alanı ile baskı olanaklarını artıran yeni JFX600-2531 UV-LED flatbed baskı makinesi ve yüksek kesim hızı ve hassasiyete sahip üç adet kesim plotterından oluşan CFX Serisi ilk kez 19-22 Mart tarihlerinde FESPA Global Print Expo 2024 fuarı sırasında Amsterdam’daki Mimaki Deneyim Merkezi’nde sergilenecek.

Mimaki’nin 2021 yılında pazara sunduğu JFX600-2513 modelinin büyük ilgi görmesinin ardından, kullanıcılardan daha geniş baskı alanına sahip bir model için talepler gelmeye başlamıştı. Yoğun AR-GE çalışmalarıyla üretilen yeni JFX600-2531 modeli, 3,1m uzunluğundaki büyük baskı alanının yanı sıra, yüksek verimlilik seviyesi ve 1200 dpi çözünürlüğüyle özellikle mimari uygulamalar için dikkat çekici bir çözüme dönüştü.

Mimari malzemelere artık doğrudan baskı zamanı

Genellikle pazardaki endüstriyel reklam malzemelerinin standart boyutu, mevcut JFX600-2513 modelinin de başarılı bir şekilde baskı yapabildiği 2440 mm x 1220 mm’dir. Bununla birlikte cam, ara bölme ve kontrplak gibi mimaride yaygın olarak kullanılan malzemelerin standart boyutu 3000 mm olduğu için bunlarda ağırlıklı olarak rulo baskı yöntemiyle üretilen basılı film uygulanır. Bu süreçte mimari malzemenin üzerine film yerleştiği için doğal dokusu da kaybolur. Yeni JFX600-2531 ile artık bu malzemelere doğrudan baskı yapmak mümkün hale geliyor. Film uygulaması için gereken zaman ve uzmanlık ihtiyacı ortadan kalktığı gibi, malzemeye doğrudan baskı yapıldığı için yüzeyin dokusu da istenildiği gibi korunabiliyor. Yeni model ayrıca, baskı yüzeyinde farklı dokular oluşturulmasını sağlayan Mimaki’nin gelişmiş 2.5D baskı teknolojisi ile endüstriyel reklam ve mimari uygulamalarda daha fazla kişiselleştirme olanağı da tanıyor.

Toggle Print Fonksiyonu ile iki konumda çalışma fırsatı

Kullanıcı dostu ve yüksek verimlilik sağlayan modelleriyle tanınan Mimaki, JFX600-2531’i üretimi daha da kolaylaştırmak ve verimlilik seviyesini daha da artırmak için Toogle Print (Geçişli Baskı) Fonksiyonu ile donattı. Baskı tablasının ön ve arka tarafından eş zamanlı baskı yapılmasını sağlayan bu özellik sayesinde baskı operatörleri baskı başlangıç noktasını iki konumda (Ön/Arka) ayarlayabiliyor. Bu sayede baskı makinesi bir tarafta baskı işlemine devam ederken, diğer tarafta malzeme değiştirme, sabitleme ve temizleme gibi manuel işlemler gerçekleştirilebiliyor. Yeni özellik ile operatörlerin bekleme süresi ortadan kalkarken üretim verimliliği artıyor.

JFX600-2531 diğer tüm çözümler gibi, ünlü Mimaki Çekirdek Teknolojileri’ne sahip bulunuyor. Eksik veya hatalı nozüllerin neden olabileceği aksama sürelerini en aza indiren NCU (Nozül Kontrol Ünitesi) ve NRS (Nozül Kurtarma Sistemi) sayesinde sorunsuz ve güvenli bir baskı işlemi elde ediliyor. JFX600-2531 modelinin 2024 yılı Haziran ayı sonunda küresel çapta satışa sunulması planlanıyor.

flatbed printer
Geniş format UV-LED flatbed baskı makinesi JFX600-2531’in ultra geniş baskı tablası uygulama alanlarını artıyor
cutting flatbed
CFX-2550 yeni Mimaki CFX Serisi’nde yer alan yüksek hızlı kesim plotterlarından biridir
CFX Serisi ile baskı ve kesim işlemi uçtan uca bağlanıyor

Mimaki kesim plotterı portföyünü flatbed CFX Serisi ile genişleterek, kullanıcılarına daha fazla uygulama fırsatı sunuyor. Yüksek kesim hızı ve verimlilik seviyeleri sunan üst düzey kesim plotterı CFX-2531, 3190 mm x 2540 mm’lik geniş ebadının yanı sıra tablanın önünde ve arkasında sürekli veya dönüşümlü çalışma kapasitesiyle kullanıcıların işletme maliyetine katkı sağlıyor. Çeşitli endüstriyel reklam uygulamalarını başarıyla gerçekleştiren CFX-2531, etiket/çıkartma ve endüstriyel reklam (tabela) malzemelerinin yanı sıra, kâğıttan üretilen kaplar ve oluklu mukavvalar için de ideal bir çözüm olarak öne çıkıyor.

Yeni kesim plotterındaki tabla düzlemi izleme işlevi sayesinde geliştirilmiş doğruluk ve minimum malzeme israfı elde ediliyor. Bu işlev, özellikle V kesimler söz konusu olduğunda kullanıcılar için önemini ortaya koyuyor. CFX-2531, takım değiştirme ve ayarlama için gereken süreyi azaltmak amacıyla aynı anda dört adede kadar takımla donatılabiliyor. Bu da kesintisiz çalışma süresini uzatarak iş programlarının daha da kısalmasına olanak veriyor.

Mimaki’nin CFX Serisi’nde ayrıca 1300 mm x 2540 mm ebadında CFX-2513 ve 5080 mm x 2540 mm ebadında CFX-2250 modelleri de yer alıyor. Ürün yelpazesini genişletmek isteyen kullanıcılar için tasarlanan bu seri, kurulumdan sonra bile boyutunu genişletebilme olanağı sağlıyor.

Evertse; “Kullanıcıların çok yönlülük talebine iki yeni çözümle yanıt verdik”

Mimaki Eurasia Genel Müdürü ve Mimaki Europe Satış Genel Müdürü Arjen Evertse, Mimaki’nin dijital baskı alanındaki adanmışlığına dikkat çekerek, kullanıcılar için en iyisini sunmaya odaklandıklarını söyledi. “UV baskı teknolojisinde bir öncü olarak, baskı hizmeti sağlayıcıları için uygulama alanlarını daha da genişletmeye hizmet edecek, kapsamlı portföyümüze eklemek üzere yüksek kaliteli, yüksek performanslı bir UV baskı çözümünü duyurmaktan mutluluk duyuyoruz” diyen Evertse, sözlerini şöyle sürdürdü: “Baskı malzemelerinin çok yönlülüğünün özellikle de yeni uygulamalara geçerken baskı profesyonelleri için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu nedenle JFX600-2531 geniş format UV-LED flatbed baskı makinesini ve flatbed kesim plotterı CFX-2531’i pazar talebine yanıt olarak geliştirdik.  UV Excellence Partner‘ı olduğumuz FESPA Global Print Expo 2024, bu eksiksiz çözümün kapasitesini ve yenilikçi özelliklerini ilk kez sergilemek için çok değerli bir platform olacak.”

Mimaki’nin pazarda büyük ilgi gören baskı çözümleri ve yenilikçi ürünleri 19-22 Mart tarihleri arasında FESPA Global Print Expo 2024’te Salon 12 Stant F10’da sergilenecek. Aynı dönemde ayrıca Amsterdam’daki Mimaki Deneyim Merkezi‘nde ziyaretçilerini ağırlayacak.

share: